Mæglere Anmeldelse

IG Markets Anmeldelse

Hvem er IG Markets – de hårde facts

Når man logger ind hos IG Markets den første gang, kan det næsten virke for overvældende, med alle de tilbud man finder, men slå koldt vand i blodet – bag alle de mange markeder og aktiver ligger der store muligheder for en Daytrader.

IG Markets er et brand under IG Group med hovedsæde i London, der er et medlem af FTSE 250 med en markedsværdi på 2,9 mia £. IG har over 135.000 aktive handlende kunder, og man udfører næsten 7 mio. handler globalt hver måned, dette gør IG Markets til en af de tunge drenge inden for Online Trading, CFD, Forex samt Binære optioner. Her få private direkte adgang til gearing med mere end 10.000 forskellige finansielle instrumenter.

IG Group startede i UK i 1974 ved at opfinde nye måder at handle guld på, siden midt 70’erne har IG udviklet sig til at være en af de førende aktører inden for online handel med finansielle aktiver med kontorer i 17 lande.

Med mere end 40 års erfaring inden for området er IG Markets en af de bedst etablerede platforme i Online Trading markedet.

Handel med gearing hos IG

IG Markets produkter tilbydes med gearing også kaldet margin handler. Gearing er den store fordel ved bl.a. CFD handler, det gør det muligt at lave langt større handler end din kapital ellers ville tillade dig. Fortjeneste eller eventuelle tab er dog baseret på hele det gearede beløb, derfor tilbyder IG Markets også alle de nødvendige risikostyringsværktøjer, da man kan tabe mere end det investerede beløb – anvend altid en stop-funktion på dine handler:

– Garantert stop
– Stop-loss
– Trailing stops

Ovenstående risikostyringsværktøjer tilbydes hos IG Markets, så selvom markedet falder pludselig, vil din position blive lukket. Til hvilken kurs positionen lukkes til, afhænger af den valgte funktion du har angivet i dit risikostyringsværktøj.


IG Markets Demo konto

IG Markets tilbyder en demo konto, hvor du kan teste deres platform via en desktop browser eller en mobil APP, inden at man opretter en evt. Live-konto. Når man opretter en Demo konto får man 200.000 fiktive kroner, som man kan handle for. Kontoen er gratis og kræver ikke at man indskyder penge, du kan trade helt riskofrit på IG’s demokonto. Kontoen er dog tidsbegrænset til 14 dage, det er ærgerligt at man ikke har den tilgængeligt hele tiden, også sideløbende med sin evt. Live-konto senere, men det er normalt for mæglerne at have en tidsbegrænsning på.

Vi anbefaler altid at man starter her, en demokonto hos IG giver dig muligheden for at blive fortrolig med måden de tilgår online trading på. Bemærk at du ikke vil få alt med på demo udgaven, men du får dog alle de nødvendige værktøjer, der skal være med til at klæde dig på til at tjene penge senere.


Det er yderst vigtigt, at man tager fat i deres support, om man ikke er helt med på alt omkring alle funktioner. Supporten har helt unikt har åbent 24 timer i døgnet. Husk selvom det er gratis penge man ”leger” med, så benyt dig af stop limit og stop loss værktøjerne, du vil få brug for dem senere, hvis du åbner en Live-konto. Tag dig tiden til at lære værktøjerne selv på demo udgaven af platformen.

IG Markets TV og Markedsnyheder i Danmark

Som dansker har man desværre endnu ikke muligheden for at have en dansk hjemmeside at boltre sig på. Der findes dog de to andre skandinaviske sprog – norsk og svensk. Om man kan begå sig på enten norsk eller svensk, kan man vælge disse sprog. Som dansker har man heller ikke morgennyheder fra finansmarkederne eller IG TV på sit eget sprog – det er ellers endnu en unik feature for nordmænd og svenskere fra IG. Kan man lidt nordiske sprog, kan man helt sikkert drage både nytte og stor fordel af at signe op til den daglige e-mail, samt kigge ind forbi deres IG TV.

Vigtigheden i at holde sig opdateret om bevægelser i markederne kender IG, derfor sender de daglige e-mails ud med deres morgennyheder – tilmelder man sig den svenske får man både lokale samt globale nyheder næsten hver morgen året rundt.

IG Markets Danmark

Spreads, kurtage og marginer hos IG

Du betaler spreads på alle markeder, med undtagelse af CFD-aktier her betaler man en kurtage. Med CFD-aktier handler man på den reelle markedspris, dermed tager IG ikke nogen omkostning på spreads. I stedet tager man en lille kurtage, hver gang man åbner eller lukker en position. Bemærk at der i hvert enkelt tilfælde arbejdes med en minimumskurtage.

Margin handel betyder, at man som handlende kun stiller et mindre beløb til rådighed mod at åbne en større position, derved ”låner” man penge af IG til den fulde handelsstørrelse. Hvis man lukker din position samme dag, vil man ikke opleve nogen finansieringsomkostninger for handlerne, men holder man positionerne åbne eksempelvis natten over, vil man blive opkrævet et mindre gebyr for at dække udgifterne til de penge, man har lånt.

Om man handler indeks, aktier, råvarer eller valutaer vil omkostningerne variere. Eksempelvis har råvarer ingen overnight finansieringsgebyrer, da udgifterne til finansiering er indbygget i spændet.

IG Markets – ekstra tjenester

Ved CFD handel tilbyder IG en række ekstra tjenester:

– Direct Market Access (DMA)
– Realtidskurser – data feeds
– ProRealTime diagrammer

Det koster ikke noget at anvende DMA til at handle CFD’er på valutaer og aktier. Vil du indhente realtidskurser fra et eller flere af de respektive børser til handel med CFD-aktier, vil man få en månedligt afgift fra IG, dog refunderes denne afgift om man blot placerer en enkelt handel i måneden.

Ønsker man adgang til ProRealTime diagrammer i realtid, koster det 250 kroner pr. måned, men det refunderes også ved 4 handler eller mere i en måned.

IG Trading skole

Trading skolen hos IG Markets indeholder alt fra seminarer, online guides og videoer, der er med til at give dig en grundig gennemgang af platformen og dennes muligheder. Her findes der guides for nybegyndere, hvor kan lære alt om at komme godt fra start med prissætning, finansiering, lukke og åbne positioner samt maginer.

Det er vigtigt at man udnytter de mange muligheder IG Trading skolen giver, man får en lang række værdifulde erfaringer om bl.a.:

– Handlingsplaner
– Risikostyring
– De mest normale fejl
– Tekniske analyser
– Gearing
– Shorting
– Strategier

Åbner du en konto hos IG, kan du vælge at få en personlig gennemgang af platformen – det er vores erfaring, at det kan være en stor fordel at have arbejdet med demo kontoen inden denne gennemgang – da det ofte medfører nye spørgsmål for specielt nybegyndere, men mere øvede kan også drage stor nytte af både demo kontoen samt den personlige gennemgang.

IG Markets Bonus

IG kan køre kampagner i perioder, hvor der tilbydes bonus ved første indsætning, men det er ikke populært hos FCA, at man laver den slags promotion fremstød, da det kan virke opfordrende, og da produktet er af høj risiko, er det ikke noget man ønsker.

Vi linker altid til evt. kampagnekoder og bonuskoder i højre side af hjemmesiden, om der køres respektive kampagner – IG Markets er dog ikke de meste aggressive i markedet, når det kommer til at give bonusser ud. Det bør heller ikke være udslagsgivende for en trader, om man får en bonus ved første indsætning, det er fine penge, men husk det er småpenge i det lange løb. Er du glad for mæglerens platform og i IG’s tilfælde lave spreads på handlerne, bør det vægtes højere.

IG tilbyder mobile trading via APP

IG Markets var en af de første i branchen til at introducere mobile trading, siden er der kommet mange til, og i dag finder man ikke en mægler der ikke tilbyder det. Du kan downloade både en APP løsning fra IG til din iPhone og iPad (IOS) samt til Android baserede enheder.

Det er et ”must” at kunne trade på farten, udviklingen i markedet gør at du skal kunne både lukke positioner samt åbne dem lige meget hvor du er i verden.


Risikoadvarsel: Investeringer i digitale valutaer, aktier, obligationer og andre værdipapirer, råvarer, valutaer og andre afledte investeringsprodukter (f.eks. differencekontrakter, eller ”CFD’er”) er spekulative og medfører et højt risikoniveau. Hver investering er unik og indebærer unikke risici.

CFD’er og andre afledte aktiver er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for hurtigt at tabe penge grundet gearing. Du bør overveje, om du forstår, hvordan en investering fungerer og om, hvorvidt du har råd til at påtage dig en stor risiko for at tabe dine penge.

Kryptovalutapriser kan fluktuere voldsomt, og kryptovalutaer er derfor ikke velegnede til alle investorer. Handel med kryptovalutaer er ikke underlagt nogen EU-reguleret lovgivning. Tidligere præstationer er ikke en garanti for fremtidige resultater. Enhver fremvist handelshistorik dækker mindre end 5 år, med mindre andet er angivet, og det udgør ikke nødvendigvis et solidt grundlag for investeringsbeslutninger. Du risikerer din kapital.

Når du handler med aktier, risikerer du din kapital.

Tidligere præstationer indikerer ikke de fremtidige resultater. Den fremviste handelshistorik dækker mindre end 5 år, med mindre andet er angivet, og det udgør ikke nødvendigvis et solidt grundlag for investeringsbeslutninger. Kurser kan både falde og stige, kurser kan fluktuere voldsomt, du vil måske blive påvirket af variationer i valutakurser, og du kan risikere at tabe hele beløbet eller mere end det beløb, du investerer. Det er ikke alle, der egner sig til at investere; vær sikker på, at du forstår de involverede risici og retsgrundlag. Hvis du er usikker, bør du søge uafhængig økonomisk, juridisk, skattemæssig eller regnskabsmæssig rådgivning. Denne hjemmeside yder ikke investerings-, økonomisk, juridisk, skattemæssig eller regnskabsmæssig rådgivning. Nogle links er links fra tilknyttede virksomheder. Du bedes læse vores fulde risikoadvarsler og ansvarsfraskrivelser, hvis du ønsker mere information.